Адресар на Windows Server 2008

29 Јуни, 2010

Исто така можете да изберете една од постоечките апликација базен со кликнување на Избери ...

Наоѓа под: DNS - Tags: пристап , , опции , серверот , администрација , фајл - админ @ 09:47

Исто така можете да изберете една од постоечките апликација базен, кликнете на копчето Избери

Сл. 5-19. Додавање на нов веб-сајт со помош IIS менаџер

Вы также можете выбрать существующий пул приложений, щелкнув кнопку Выбрать... Во каталогот содржини (Content Директориум) можете да го одредите целосна физичка патека до папка на вашиот веб сајт. По default, IIS Веб содржина е назначен Папка% SystemDrive% \ lnetpub \ wwwroot. Во оваа папка, стави извор датотеки на веб-страница по дифолт. Да ја запази содржината на нов веб-сајт треба да креирате нов фолдер (оваа или на друг начин). Со копчето Connect. како (Поврзете Како), можете да наведете безбедносните поставки кои ќе се користат за пристап до содржината на IIS. Стандардно е опција-преку автентикација (Pass-Преку идентификација), што значи користење на безбедносниот контекст на барање на веб корисник. Безбедноста на веб содржини, сметаме дека во Глава 6.

Вы также можете выбрать существующий пул приложений, щелкнув кнопку Выбрать... Последната опција ви овозможува да одредите непосредна лансирањето на сајтот откако ќе кликнете на OK. Во овој случај, ако информациите се обврзувачки сајт е веќе во употреба, ќе видите сигнал (слика 5-20).

Кога ќе кликнете на Во ред, новата веб-страница ќе се појавуваат на левата страна на менаџерот на IIS. Веб-сајтови можат да бидат отворени и застана поединечно со избирање на нив и со помош на командата во панелот акции (дејства). Исто така можете да кликнете на името на страницата, кликнете со десното копче и одберете Уредување на веб - сајт (Управување со веб-страница). Останатите параметри , како сврзувачки места

Може исто така да се менува во било кое време. Така, може да создаде, да ја реконфигурирате гости сајтови индивидуално, без да влијаат на други сајтови на серверот. Во прилог на основните параметри на сајтот има опции кои може да се дефинира на ниво сајт.

Нема коментари "

Уште нема коментари.

RSS канал за коментари на овој пост. TrackBack URL

Оставете коментар

Powered by WordPress