Адресар на Windows Server 2008

7 јуни 2010 г.

Грешки на HTTP (HTTP грешки) за сервисирање и дијагностика влезете ...

Наоѓа под: Програми - Tags: Администраторите , компонента , , , сервер , услуги , инсталација , фајл - админ @ 05:17

Грешки на HTTP (HTTP грешки)

Сервисирање и дијагностика

Логирање на HTTP (HTTP Влези)

(Здравје и дијагностицирање)

Монитор барања (Барање монитор)

Радијациона сигурност (безбедност)

Барање за филтрирање (Барање филтрирање)

Перформанси (изведба)

Компресија на статична содржина

(Статичка содржина на компресија)

Управување со алатки

Management Console (повеќе ...)

23 мај 2010

Сертификатот; конзола сесија; Домашна папка; HTTPS; режим TS-Инсталирајте; Објавување ...

Наоѓа под: Windows - Tags: Терминал , администратори , , , сервер , сертификат , инсталација - админ @ 07:47

Сертификатот;

На конзолата сесија;

Домашна папка;

Сертификат; Сеанс консоли; Домашняя папка; HTTPS; Режим TS-Install; Публикация... HTTPS;

Режим на TS-Инсталирајте;

Објавување на пријавата;

Авто-потпишан сертификат ;

SSL;

TSCAP:

Terminal Services Портал;

TS РАП:

TS RemoteApp:

Веб-базиран пристап кон Terminal Services;

Кориснички профил.

Лабораторија

За извршување (повеќе ...)

14 Мај 2010

Одговори 1. Не, тоа може да

Наоѓа под: Windows - Тагови: , терминал , администратори , менаџер , , , сервер , инсталација - админ @ 08:30

Одговори

1. Ништо. Веб-базиран пристап кон Terminal Services прикажува ресурси хостирани на еден сервер.

2. Креирање на пакет за инсталирање на Windows (MSI-датотеката). Можете да ги распореди МСИ-датотеки преку група политика кон иконите на кратенките во Start мени (Start) е наместено автоматски.

Ответы 1. Нет, нельзя Работилница. Објавувањето на пријавата со RemoteApp менаџер

Во овој (повеќе ...)

Стариот рекорд "

Powered by WordPress