Адресар на Windows Server 2008

22 јули 2010

15. На левата страна на менаџер услуги IIS (IIS менаџер), кликнете на нова ...

Наоѓа под: пракса - Тагови: , менаџер , , подесувања , сервер , услуги , управувањето , фајл - админ @ 12:04

15. На левата страна на менаџер услуги IIS (IIS менаџер), кликнете на новосоздадената објект Contoso Тест на сајтот. Имајте на ум дека, во панелот акции (дејства) покажува команди за работа со веб-сајт. Да се потврди конфигурација на страницата, кликнете Преглед *: 8000 (HTTP) (Пребарувај *: 8000 (HTTP)). Internet Explorer се отвора автоматски и се поврзува со страницата http://Server2:8000.contoso. com. Во веб прелистувачот треба да го видите на проектот (повеќе ...)

16 јули 2010 г.

За веб-сајтови и веб апликации, кои беа првично се користи статична содржина, на процесот ...

Наоѓа под: пракса - Тагови: , Windows , , компјутер , , подесувања , сервер , Услуги - админ @ 02:00

За веб-сајтови и веб апликации, кои беа првично се користи статична содржина, на миграцијата кон IIS 7.0 не е проблем. Само треба да се движи содржините и реконструкција на сите поврзани параметри на ниво на еден сајт или апликација. Сепак, тоа треба да размислува за дополнителни опции и да обрнат внимание на нијанси и во други видови на апликации, како што е АСП. NET, со користење на архитектонско компоненти на IIS 6.0. Во овој дел, ќе испита (повеќе ...)

6 јули 2010 г.

Сл. 5-28. Избор на настани да го рестартирате влезете Конфигурирај ...

Наоѓа под: Образование - Тагови: , менаџер , , , инсталација , опции , системи , услуги , фајл - админ @ 05:05

Сл. 5-28. Избор на настани за рестартирање на најавување

Поставување на дополнително барање базен

Во прилог на основните параметри на конфигурацијата на опции и рестартирање на апликацијата базен за систем администраторите може да конфигурирате додатни опции за контрола на однесувањето на бизнис процеси. За пристап до овие поставки во IIS менаџер услуги (IIS (повеќе ...)

Стариот рекорд "

Powered by WordPress