Адресар на Windows Server 2008

22 јули 2010

15. На левата страна на менаџер услуги IIS (IIS менаџер), кликнете на нова ...

Наоѓа под: пракса - Тагови: , менаџер , , подесувања , сервер , услуги , управувањето , фајл - админ @ 12:04

15. На левата страна на менаџер услуги IIS (IIS менаџер), кликнете на новосоздадената објект Contoso Тест на сајтот. Имајте на ум дека во панелот акции (акции) се тим кој ќе работи со веб-сајт. Да се потврди конфигурација на страницата, кликнете Преглед *: 8000 (HTTP) (Пребарувај *: 8000 (HTTP)). Internet Explorer се отвора автоматски и се поврзува со страницата http://Server2:8000.contoso. com. Во веб прелистувачот треба да го видите на проектот (повеќе ...)

17 Јули 2010 г.

IIS 6 менаџмент компатибилност (IIS 6 управување со компатибилноста) Ова ...

Наоѓа под: пракса - Tags: Windows , , подесувања , сервер , фајл - админ @ 08:04

IIS 6 менаџмент компатибилност (IIS 6 управување со компатибилноста) Оваа компонента обезбедува поддршка за две компоненти на сценарија и администрација IIS 6.0: база на објектот Административна (Админ База Објект (ABO)) интерфејс и Active Directory Услуги интерфејс (ADSI). Веб-базирани апликации кои ги користат овие технологии, податоците компоненти потребни за правилно функционирање. Покрај тоа, да се вклучат и други опции за компатибилност IIS 6.0 Улогата бара служба компатибилност (повеќе ...)

16 јули 2010 г.

За веб-сајтови и веб апликации, кои беа првично се користи статична содржина, на процесот ...

Наоѓа под: пракса - Тагови: , Windows , , компјутер , , подесувања , сервер , Услуги - админ @ 02:00

За веб-сајтови и веб апликации, кои беа првично се користи статична содржина, на миграцијата кон IIS 7.0 не е проблем. Само треба да се движи содржините и реконструкција на сите поврзани параметри на ниво на еден сајт или апликација. Сепак, тоа треба да размислува за дополнителни опции и да обрнат внимание на нијанси и во други видови на апликации, како што е АСП. NET, со користење на архитектонско компоненти на IIS 6.0. Во овој дел, ќе испита (повеќе ...)

Стариот рекорд "

Powered by WordPress