Адресар на Windows Server 2008

11 јули 2010

Податотека ApplicationHost

Наоѓа под: Образование - Тагови: директор , , опции , , сервер , фајл - админ @ 11:04

Податотека ApplicationHost. config

Сите конфигурација параметри дефинирани за локална веб сервер, IIS, се чуваат во текстуална датотека, XML-ApplicationHost. конфиг. Стандардно, се наоѓа оваа датотека во папката% SystemDrive% \ Inetpub \ историја. Тоа вклучува и потпапки, од кои секоја содржи копија од фајлот ApplicationHost. конфиг. За поддршка на корисниците на сајтот апликации (апликации (повеќе ...)

5 јули 2010 г.

Поставување алтернатива да престанат да се рестартира ...

Наоѓа под: DNS - Tags: пристап , , компјутер , конфигурација , подесувања , , сервер , Услуги - админ @ 03:09

Поставување на рестарт

Алтернатива да се запре примената базенот е тоа да се рестартира со командата рестартирате (Recycle) во панелот акции (дејства). Оваа команда ги враќа автоматски во тековната IIS работник процес по извршувањето на постојните кверија. Предноста е во тоа што корисниците не ја забележат неуспех Сервис на компјутерот - само на работното ќе биде брзо заменува со нови. Рестартирање на апликацијата дрвата се обично (повеќе ...)

1 јули 2010 година

Сл. 5-22 покажува опции на стандардно се логирате

Наоѓа под: DNS - Tags: пристап , компјутер , подесувања , , сервер , услуги , комунални услуги , фајл - админ @ 07:14

Сл. 5-22 покажува влезете опции од стандардните.

Сл. 5-22. Конфигурирање Влези за веб-сајт

Достапните опции во овој дијалог зависи од тоа каква улога услуги се инсталирани на веб серверот. По дифолт, секој нов сајт е конфигуриран за складирање на текстот датотеки во папката% SystemDrive% \ Inetpub \ Дневници \ (повеќе ...)

Стариот рекорд "

Powered by WordPress