Адресар на Windows Server 2008

16 јули 2010 г.

За веб-сајтови и веб апликации, кои беа првично се користи статична содржина, на процесот ...

Наоѓа под: пракса - Тагови: , Windows , , компјутер , , подесувања , сервер , Услуги - админ @ 02:00

За веб-сајтови и веб апликации, кои беа првично се користи статична содржина, на миграцијата кон IIS 7.0 не е проблем. Само треба да се движи содржините и реконструкција на сите поврзани параметри на ниво на еден сајт или апликација. Сепак, тоа треба да размислува за дополнителни опции и да обрнат внимание на нијанси и во други видови на апликации, како што е АСП. NET, со користење на архитектонско компоненти на IIS 6.0. Во овој дел, ќе испита (повеќе ...)

14 јули 2010 година

Враќањето на конфигурациски податоци од резервната се врши со помош на следниве ...

Наоѓа под: Образование - Tags: пристап , , опции , серверот , администрација , фајл - админ @ 05:20

Враќањето на конфигурациски податоци од резервната се изведува со користење на следнава команда:

AppCmd врати резерви "Име"

Овој процес ќе се врати на конфигурацијата на IIS веб сервер во согласност со параметрите вклучени во бекап.

За да ја видите листата на бекап, можете да го користите следнава команда:

AppCmd листата бекап

Ќе видите список на сите датотеки, креирани бекап. Работата на овие тимови (повеќе ...)

11 јули 2010

Податотека ApplicationHost

Наоѓа под: Образование - Тагови: директор , , опции , , сервер , фајл - админ @ 11:04

Податотека ApplicationHost. config

Сите конфигурација параметри дефинирани за локална веб сервер, IIS, се чуваат во текстуална датотека, XML-ApplicationHost. конфиг. Стандардно, се наоѓа оваа датотека во папката% SystemDrive% \ Inetpub \ историја. Тоа вклучува и потпапки, од кои секоја содржи копија од фајлот ApplicationHost. конфиг. За поддршка на корисниците на сајтот апликации (апликации (повеќе ...)

Стариот рекорд "

Powered by WordPress