Адресар на Windows Server 2008

21 Април 2010

Во компјутерот Виртуелна конзола, кликнете на нова, за да ја стартувате волшебник за да креираш нова ...

Наоѓа под: Windows - Tags: дискот , , подесување , сервер , систем - админ @ 12:04

Во компјутерот Виртуелна конзола, кликнете на нова, за да ја стартувате волшебник за да креираш нова виртуелна машина Нов Virtual Machine волшебникот, а потоа кликнете на Креирај виртуелна машина (Направете Virtual Machine) и наведете ги следните параметри:

? Името и локацијата на новата виртуелна машина - Serverl (ако одредите само името на машината, таа ќе го користи стандардната локација);

Оперативен систем - Windows Server 2008 (ако оваа опција не е достапна во вашата верзија на Virtual PC 2007, преземете и инсталирате Service Packl Virtual PC за Центарот за преземање на Мајкрософт);

Меморија - 512 MB (кога оперативниот систем Windows Server 2003 Virtual PC програма предлага да се користи 256 MB RAM, тогаш промена на препорачаната количина на RAM меморија - 512 MB инсталација);

Големината на виртуелен хард диск - 20.480 MB. Конфигурирање на мрежен адаптер во Виртуелен компјутер по формирањето на новата

(Празно) виртуелна машина Serverl во конзола , отворете го Virtual PC машина параметри Serverl. Потоа, за да адаптер 1, одберете Врската локална Само, како што е прикажано на Сл. Б-3. Вториот адаптер до додадеш.

Подесувања за Serverl

Поставување,

Сегашна вредност

В) Име на датотеката

Serverl

Мене ™ litharge

512

Хард диск 1

Serverl Хард Dlsk. VHD

? З 2 Хард диск

В консоли Virtual PC щелкните кнопку New, чтобы запустить мастер создания новой... Никој

«• * Хард диск 3

Никој

Врати дискови

Петров

CD / DVD драјв

Средно контролер

Од Fbppy диск

Авто откриени

2> COMI

Никој

3 COM2

Никој

3 LPTl

Никој

* Звучна

Овозможено

У Хардвер Виртуелизација Не е достапно

Маус

Не покажувачот интеграција

Споделени папки

Не е инсталиран

Во Покажи

Стандардна

Сл. Б-3. Конфигурирање на адаптер за автомобил Serverl во Virtual PC

В консоли Virtual PC щелкните кнопку New, чтобы запустить мастер создания новой... Направете виртуелна машина Corel

В консоли Virtual PC щелкните кнопку New, чтобы запустить мастер создания новой... Користење на волшебникот, Нова виртуелна машина волшебникот, се создаде втор виртуелната машина. Само конфигурирате сите параметри сличен на виртуелна машина поставки Serverl (особено, мрежниот адаптер), со исклучок на следниве, за кои се специфицираат тие вредности:

Името и локацијата на новата виртуелна машина - Corel;

Големината на виртуелен хард диск - 5129 МБ.

Направете виртуелна машина Server2

Користење на волшебникот, Нова виртуелна машина волшебникот, создаде последните виртуелната машина. Само конфигурирате сите подесувања истите поставувања

Virtual Machine Serverl (вклучувајќи ги и AC адаптер), со исклучок на следниве - за нив да влезе на овие вредности:

Името и локацијата на новата виртуелна машина - Server2;

Големината на виртуелен хард диск - 15.360 MB.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ! Користејќи наследство адаптери за Server2 во Hyper-V

Ако креираш вашите сервери во околината на Hyper-V, наместо користење на Virtual PC, само ја конфигурира мрежата адаптер на машината Server2 како наследен (или имитираат) адаптер. Инаку, на адаптер ќе бидат компатибилни со PXE. Ова е неопходно за распоредување на Windows Server 2008 на машина Server2 кога вршење на вежби во Лекција 1 во глава 2.

Нема коментари "

Уште нема коментари.

RSS канал за коментари на овој пост. TrackBack URL

Оставете коментар

Powered by WordPress