Адресар на Windows Server 2008

22 јули 2010

15. На левата страна на менаџер услуги IIS (IIS менаџер), кликнете на нова ...

Наоѓа под: пракса - Тагови: , менаџер , , подесувања , сервер , услуги , управувањето , фајл - админ @ 12:04

15. На левата страна на менаџер услуги IIS (IIS менаџер), кликнете на новосоздадената објект Contoso Тест на сајтот. Имајте на ум дека во панелот акции (акции) се тим кој ќе работи со веб-сајт. Да се потврди конфигурација на страницата, кликнете Преглед *: 8000 (HTTP) (Пребарувај *: 8000 (HTTP)). Internet Explorer се отвора автоматски и се поврзува со страницата http://Server2:8000.contoso. com. Во веб прелистувачот треба да го видите на главната страница IIS стандардната страница. Тогаш во близина на Internet Explorer.

16. За да креирате нова веб апликација, службата за контрола на менаџер IIS (IIS менаџер), десен-клик Contoso Тест на сајтот и се однесуваат на примената Додај (Додавање на апликација).

17. Во Alias (алиас), внесете алијас за апликација TestApp. Во просторно патека (физичка патека), тип на физичка патека% систем-Уред% \ Inetpub \ wwwroot \ Contoso \ WebApp01. Ве молиме имајте предвид дека примената базен ќе бидат избрани DefaultAppPool.

18. Кликни на копчето Избери (Одберете), да се наведе барањето базен Contoso Тест на сајтот. Оставете сите други поставувања за стандардната и кликнете ОК за да се создаде нова веб апликација.

15. В левой панели Диспетчера служб IIS (IIS Manager) щелкните новый... 19. На левата страна на IIS менаџер услуги (IIS менаџер ) ќе видите нов веб-сајт - апликацијата објект во TestApp Contoso Тест на сајтот. Да се потврди дека содржините на апликацијата, кликнете Testltem и кликнете Погледни содржини (Гледања на содржината) во долниот дел од централниот панел менаџер на IIS. Ќе ја видите стандардна датотека стандардно. htm, сте ја создале претходно.

20. За тестирање на веб апликацијата, видете за менџмент на апликации (Application Управување) Акциите панелот (Активности), кликнете на копчето Browse (Преглед). Почеток на Internet Explorer и поврзете се на датотеката http://Ser- ver2: 8000.contoso. Com / TestApp / default. htm. На насловната лента ќе го наведе името на веб апликацијата 01 и покажува поздравот што е снимено во HTML код - датотека. Тогаш во близина на Internet Explorer.

21. Затвори го менаџер на IIS.

Нема коментари "

Уште нема коментари.

RSS канал за коментари на овој пост. TrackBack URL

Оставете коментар

Powered by WordPress